13 ongewone winteractiviteiten in de bergen

epic snowshoe adventure for ski holiday

Ben je klaar om je skivakantie naar een hoger niveau te tillen? Bereid je voor op een episch winteravontuur dat verder gaat dan de pistes! Skiën is fantastisch, maar er zijn nog veel meer adembenemende winteractiviteiten die je kunt ontdekken.

Van hondensleeën door besneeuwde bossen tot sneeuwschoenwandelen naar verborgen berghutten, een skireis biedt zoveel meer dan alleen skiën. Of je nu wilt ontspannen na een ochtend op de piste, een nieuw soort adrenalinekick wilt ervaren of iets anders wilt doen met je gezin, SkiBro heeft het allemaal voor je.

Waarom niet-skiënde winteractiviteiten proberen?

  1. Ontsnap aan de pistes: Skiën en snowboarden is niet voor iedereen weggelegd. Je vraagt je misschien af: wat kan ik doen als ik niet ski of niet wil skiën? Sommige mensen houden niet van de kou en willen de magie van de bergen op een andere manier ervaren.
  2. Blessures: Misschien kun jij of een familielid dit jaar niet skiën of snowboarden vanwege blessures of andere omstandigheden. Laat dat je er niet van weerhouden om plezier te hebben tijdens je skireis!
  3. Herinneringen maken: Laten we eerlijk zijn, het plannen van een skivakantie vraagt tijd, moeite en investeringen. Waarom zou je niet net dat beetje extra doen om van je skivakantie een onvergetelijke ervaring te maken?
  4. Weerbestendige opties: Als je niet van het weer houdt om te skiën, zijn er genoeg andere opties om het meeste uit je skivakantie te halen.

13 niet-skiënde winteractiviteiten om uit te proberen op SkiBro:

1. Sneeuwschoenwandelen


Doe het rustig aan, haal adem en dompel jezelf onder in de serene schoonheid van de winter met sneeuwschoenwandelen. Doe je sneeuwschoenen aan en begeef je in een wereld van rust terwijl je besneeuwde paden en verborgen winterwonderen verkent. Of je nu houdt van een rustige wandeling of een opwindende trektocht, met sneeuwschoenen bepaal je je eigen tempo en geniet je van de rust van de natuur.

Top Resorts om sneeuwschoenwandelen te proberen op SkiBro:

• Chamonix, France
Val Thorens, France
Avoriaz, France
Les Arcs, France

2. Telemark

Stap in een wereld van elegantie en opwinding met Télémark skiën. Deze unieke sport combineert de gratie van alpineskiën, het uithoudingsvermogen van langlaufen en de sensatie van schansspringen. Ervaar de bergen als nooit tevoren terwijl je sierlijk over de besneeuwde landschappen glijdt – het is tijd om je innerlijke winterkrijger te kanaliseren!

Top Resorts om te skiën in Télémark op SkiBro:

• Alpe D’huez, France
• Avoriaz, France
Les Gets, France
Morillon, France
Samoëns, France
Val Thorens, France

3. Snelrijden

Betreed een wereld van opwinding en elegantie met Speedriding. Deze uitzonderlijke sport combineert naadloos de gratie van skiën, de sensatie van paragliden en het adembenemende landschap van de bergen. Ontdek de pistes op een geheel nieuwe manier terwijl je door besneeuwde landschappen scheert en de kunst van het Speedriden onder de knie krijgt.

Top Resorts om Speedriding te proberen op SkiBro:
Avoriaz, France

4. Hondensleeën

Stel je voor dat je een team husky’s door de besneeuwde wildernis leidt. Het is een spannend avontuur met de wind in je gezicht, geleid door deze ongelooflijke honden. Hondensleeën is een van onze best verkopende winteractiviteiten.

Top Resorts om hondensleeën te proberen
Montchavin, France


5. Vet fietsen


Klaar om fietsen naar een heel nieuw niveau te tillen? Spring op een Fat Bike en maak je klaar voor een rit vol actie door winterlandschap. Met zijn brede banden die superieure tractie bieden, opent Fat Biking een wereld van ijzige paden die erom smeken om veroverd te worden. Voel de sensatie van het glijden door maagdelijk witte landschappen, werk je in het zweet en ervaar het pure plezier van het overwinnen van de winter op twee wielen.

Top Resorts om Fat Biking te proberen op SkiBro:
Val Thorens, France


6. Snakegliss

Verzamel je team en bereid je voor op een ongeëvenaarde rit met Snakegliss. Tijdens deze ultieme groepservaring spiraalsgewijs de hellingen af in een spannende menselijke slangenformatie. Lachen, schreeuwen en pure opwinding staan je te wachten terwijl je kronkelt en draait in een epische achtbaan op sneeuw.

Top Resorts om Snakegliss te proberen op SkiBro:
Les Arcs, France


7. Sleeën

Tijd om los te gaan en je innerlijke kind de vrije loop te laten met sleeën! Pak een slee, zoek een besneeuwde helling en laat de zwaartekracht je meevoeren op een vrolijk avontuur vol adrenaline. Voel de wind in je gezicht terwijl je de heuvel af duikt en elke bocht met puur plezier en genot neemt.

Top Resorts om te sleeën op SkiBro
Avoriaz, France
La Plagne, France


8. Skitouren

Verlang je naar een echt backcountryavontuur? Skitouren is jouw ticket naar onbekend terrein buiten de grenzen van het skigebied. Dompel jezelf onder in de sereniteit van afgelegen, besneeuwde landschappen terwijl je je een weg baant door ongerepte poeder.

Top Resorts toerskiën op SkiBro:
Avoriaz, France
Chamonix, France
Flaine, France
Sestriere, Italy
Val Thorens, France


9. Paragliden

Ervaar het toppunt van adembenemend avontuur met paragliden. Maak een vlucht en bekijk het skigebied vanuit vogelperspectief, hangend in de lucht met panoramische uitzichten die zich onder je ontvouwen. Zweef als een vogel en dompel jezelf onder in de rust van het luchtruim, zodat je dit bucketlist-waardige avontuur kunt afvinken tijdens je reis.

Top Resorts om Paragliding te proberen op SkiBro:
• Avoriaz, France
Chamonix, France
La Plagne, France


10. IJskarten

Voer de spanning op met Ice Karting, waarin je over een besneeuwde baan racet in snelle, lage karts. Scheur door ijzige bochten, daag je vrienden uit en voel de koude wind terwijl je door deze unieke winterrace scheurt.

Top Resorts om Ice Karting te proberen op SkiBro:
Val Thorens, France


11. Biatlon

Laat je innerlijke Olympische wintersporter zien met biatlon, een combinatie van langlaufen en geweerschieten. Test je schietvaardigheid na een hartverscheurende ski en ervaar de sensatie van precisie in een adembenemende winterse omgeving. Het is een unieke sport die atletiek en focus combineert in één onvergetelijk pakket.

Top Resorts om biatlon te proberen op SkiBro
Chamonix, France


12. Langlaufen

Verken de sereniteit van ongerepte winterlandschappen met langlaufen. Deze skinny ski’s nemen je mee op een tocht over ongerepte loipes, weg van de drukte en midden in de natuur. Het is een rustige, ritmische ervaring die je verbindt met de winterse wildernis.

Top Resorts om langlaufen uit te proberen op SkiBro
Avoriaz, France
Chamonix, France
Flaine, France
Les Gets, France

13. Iglo-gebouw

Ontdek de kunst van het maken van je eigen gezellige toevluchtsoord in de sneeuw met iglo bouwen. Gebruik de natuurlijke omgeving om een winterwonderland schuilplaats te creëren, het leren van de technieken om een stevige en charmante schuilplaats te bouwen. Het is een avontuur waarbij je de magie van het seizoen ervaart en voldoening haalt uit het bouwen van je eigen ijshaven.

Top Resorts om Iglo Bouwen te proberen:
Morzine, France
Les Gets, France
Avoriaz, France

Nu je weet dat een wintervakantie meer inhoudt dan alleen skiën, is het tijd om je voor te bereiden op je skivakantie in 2024. Verken de winteractiviteiten op SkiBro en geniet van de bergen in een ander perspectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *