De beste skiresorts voor beginners in de Alpen: de ultieme gids voor 2021

Woman in yellow jacket snowplough skiing

Ga naar:

De beste skigebieden voor beginners van Oostenrijk: Solden, Obergurgl, Kirchberg, Lech, Mayrhofen

De beste skigebieden voor beginners van Frankrijk: La Rosiere, Les 2 Alpes, La Plagne, Morzine, Meribel

De beste skigebieden voor beginners van Italië: Livigno, Val Gardena, Bardonecchia, Corvara, Folgarida

De beste skigebieden voor beginners van Zwitserland: Crans Montana, Grindelwald, Davos, Villars, Nendaz

Beautiful young mom and her toddler boy, learning to ski in the mountains, winter time

De beste skigebieden voor beginners in Europa – Begin met skiën op de juiste manier

Dus je hebt besloten om de sprong te maken en te gaan skiën – dat is geweldig! Je staat op het punt de deur te openen naar een hele nieuwe wereld, en we weten zeker dat je verliefd zult worden op de bergen.

Maar met 600 resorts in de Alpen, waar is de beste plek om te leren skiën?

We hebben deze kleine gids gemaakt met onze top tien resorts voor beginners, die allemaal iets leuks en plezierigs bieden voor degenen die klaar zijn om hun eerste bochten op de piste te maken.

Statistisch gezien leer je in je eerste week meer over skiën dan in de rest van je wintervakantie bij elkaar opgeteld!

Het kan best moeilijk zijn om iets nieuws te leren. Er is zoveel om over na te denken als beginner, veel om in je op te nemen en oh ja, dit alles terwijl je op vakantie bent!

Bijna net zo belangrijk als het krijgen van professionele skilessen van goede kwaliteit, is het kiezen van een skigebied dat geschikt is voor beginners. Dit kan het verschil maken tussen het houden van of het afkeren van je nieuwe winterhobby.

Hieronder helpen we je het perfecte beginnersvriendelijke skigebied voor je te vinden. Maar eerst is hier een korte introductie van pistes die je zal helpen je weg rond de berg te vinden en de onderstaande gids te begrijpen.

Pistes in Europa worden gecategoriseerd door hoe moeilijk ze zijn met vier kleuren:

Groen – Dit zijn de gemakkelijkste hellingen. Ze hebben een heel zacht verloop, wat betekent dat je niet te veel snelheid kunt krijgen. Je zult veel groepslessen en kinderen zien op groene pistes, omdat ze ideaal zijn voor de eerste keer op ski’s of snowboard. Sommige groene pistes zijn gemakkelijke routes die verschillende delen van de berg met elkaar verbinden. Het kunnen dus smalle wegen zijn die tijdens piekmomenten behoorlijk druk zijn.

Blauw – Blauwe pistes zijn de pistes waar je naar toe moet gaan als je eenmaal je sneeuwbenen hebt gevonden. Ze variëren in moeilijkheidsgraad rond alle skigebieden, maar zijn over het algemeen iets steiler dan een groene en veel leuker.

Rood – Rood is veel steiler en moeilijker dan blauw. Ze zijn meestal vrij lang, dus als je jezelf op een rode bevindt en merkt dat het te moeilijk is, zal het geen prettige ervaring zijn om terug in het dal te komen. Dus ik raad je aan ze te vermijden totdat je je op je gemak voelt op een blauwe piste.

Zwart – Als je dit leest omdat al deze informatie nieuw voor je is, zou je niet in de buurt van een zwarte piste moeten komen! Zwarte pistes zijn erg steil en hebben meestal grote hobbels, genaamd buckels en/of ijs, wat het leven behoorlijk moeilijk maakt.

Houd er rekening mee dat niet alle skigebieden groene pistes gebruiken in hun beoordelingssysteem – het is heel gebruikelijk dat Oostenrijkse resorts drie kwaliteiten hebben: blauw voor gemakkelijk, rood voor gemiddeld, zwart voor expert. Sommige Zwitserse en Italiaanse resorts gebruiken hetzelfde model.

Andere tips die je wellicht nuttig vindt, zijn: hoe je je moet kleden om te skiën, wat je moet weten voor je eerste wintersport en hoe je de beste skilessen kiest!

[ps2id id=’best-beginner-ski-resorts-france’ target=”/]

 

De beste skiresorts voor beginners in Frankrijk

La Rosiere

La Rosiere is een beetje een ruwe diamant, die door velen hopeloos over het hoofd wordt gezien. Het is een prachtig, speciaal gebouwd Savoyaards skigebied met 160 km aan gevarieerde pistes.

View of the beginner snowfront area in la rosiere france

Het ligt op 1850 meter en met een toplift die een hoogte van 2800 meter bereikt, is het sneeuwzeker, maar het profiteert ook van een zuidelijk aspect, dus verwacht veel zonnige dagen – perfect om te leren!

Nieuwe skiërs zullen nauwelijks het dorp uit hoeven om te leren, dankzij een beginnersgebied op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum. Er is genoeg te beleven voor degenen die beginnen zonder al te ver te gaan. Als je de Roches Noires-lift op gaat, heb je toegang tot alles wat je nodig hebt.

Het merendeel van de pistes hier op de lagere hellingen is zachtblauw. Met een groot beginnersgebied midden in de stad en veel blauwe pistes op de hellingen erboven, is progressie gemakkelijk en snel.

Deze gemakkelijkere afdalingen zijn redelijk goed gescheiden van het steilere hogergelegen terrein, dus de snelheidsduivels zijn meestal niet in hetzelfde gebied als degenen die hun voeten nog vinden en de beginnershellingen zijn zelden of nooit druk.

Al deze aspecten maken van La Rosiere een geweldige plek om te leren skiën, en een van de beste familieskigebieden in de Alpen met veel mooie gebouwen in chaletstijl en een schilderachtige dorpssfeer.

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes is een stad die in een vallei ligt onder een van de beste skiërs op grote hoogte in Frankrijk. Maar wat het ook heeft, is een enorm leergebied aan de voet van de hellingen.

Two mountain restaurants and the top of a chair lift sit atop a mountain above a sea of clouds in Les 2 Alpes
Twee bergrestaurants en de top van een stoeltjeslift zitten bovenop een berg boven een zee van wolken in Les 2 Alpes

Het beginnersgebied strekt zich in feite helemaal uit langs het resort, dus waar je ook verblijft, je bent nooit ver van de oefenhellingen.

Dit is geweldig om vooruitgang te boeken, en de hoge ligging van het dorp betekent dat er bijna altijd voldoende verse sneeuw is op resortniveau. Skischolen komen hier ’s ochtends en’ s middags overal samen, en het is echt de perfecte plek om te leren.

Als je de sneeuwploeg eenmaal onder de knie hebt, kun je naar de Bell Etoile of Village 1800 stoeltjesliften gaan die je naar de top van Demoiselles brengen. Een schitterende, lange groene piste die je helemaal terug naar beneden brengt de vallei in.

Hogerop bij het middenstation, gaat het plezier verder. Vanaf hier heb je toegang tot een groot netwerk van lange groene pistes en enkele plezierige blauwe zoals Bellecombe 1. Hierdoor is Les 2 Alpes een van de beste plaatsen in Frankrijk om te leren skiën – vooral voor degenen die na een goede dag op de berg van een drankje willen genieten.

Met een aantal geweldige nachtclubs en tal van bars aan de piste, waaronder de beroemde Umbrella Bar, is Les 2 Alpes de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een balans tussen geweldig skiën en een geweldig nachtleven. Het is ook een geweldige keuze voor groepen skiërs met gemengde vaardigheden.

La Plagne

Met een schat aan brede pistes met lage hellingsgraad, is La Plagne een uitstekende keuze voor beginners die nog steeds een bepaald gebied willen bestrijken en de berg willen verkennen. Het staat niet voor niets op veel “Best Resorts for Beginners” -lijsten.

La Plagne biedt ook een goedkope ‘Cool Skipas’-optie voor diegenen die voor het eerst leren skiën. Zo geef je geen bakken met geld uit aan een skipas die toegang geeft tot meer terrein dan je aankan.

La Plagne staat ook op onze lijst vanwege zijn skischolen, met name een van de grootste en beste ESF-franchises in Frankrijk. Zij staan bekend ​​om hun kwaliteit en de geweldige skikleuterschool voor kinderen.

Het enorme aantal pistes in La Plagne maakt het een droom voor beginners die vooruitgang willen boeken. Er zijn namelijk veel makkelijke blauwe pistes op de hellingen boven het dorp.

Er is ook een overvloed aan technische steile afdalingen en snellere runs bovenin die de experts aantrekken. Dit betekent dat de meeste blauwe pistes hier aan de leerlingen wordt overgelaten.

Dit is een belangrijk element in een goed skiresort voor beginners, en La Plagne heeft dit goed gedaan, waardoor het een van onze topkeuzes is.

Morzine

Morzine heeft misschien de reputatie een beetje een feeststad te zijn, en de bars kunnen zeker druk worden, maar op de hellingen is het veel gemakkelijker om een ​​rustig hoekje voor jezelf te vinden!

Er is een beginnersgebied bovenaan de Pléney-gondel die je vanuit het centrum van Morzine zelf naar het skigebied brengt. Deze oefenhellingen hebben zelfs een magisch tapijt/roltrap, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het op- en afstappen van skiliften totdat je je voeten hebt gevonden.

Als je eenmaal voorbij de babypistes bent gekomen, zul je merken dat het skigebied Morzine-Les Gets niet alleen enorm is, maar ook vol zit met brede, zachte pistes die ideaal zijn voor mensen die leren skiën. Om nog maar te zwijgen van de fantastische ski- en snowboardscholen in de omgeving.

Een uitstekend gebied is het Super Morzine-gebied op de hellingen net onder de eerste stoeltjeslift, die je naar de gemakkelijke Zore & Tetras-pistes brengt, die over het algemeen lekker rustig zijn.

Meribel

Meribel heeft twee aangewezen skigebieden voor beginners met gratis liften waarin je ongestoord kunt leren en vooruitgang kunt boeken in een comfortabele beginnersomgeving. Je vindt een van deze gebieden in het Altiport-gebied van Meribel (de Ski Cool Zone) en het andere in het centrum van Meribel Mottaret (de Zen-zone).

Snow covered chalets in Meribel

De Zen Zone in Mottaret heeft een gratis vliegend tapijt en sleepliften, en de Combes-stoeltjeslift bedient een geweldige gemakkelijke groene piste die bekend staat als Little Himalaya.

In Meribel is er een gratis vliegend tapijtlift bij het Rond-Point en de rustige en veilige hellingen van de P’tit Moon funzone zijn geweldig voor zowel kinderen als volwassenen om te oefenen.

Boven aan de Altiport kun je gratis gebruik maken van de Altiport en Fontanyl liften.

Als je eenmaal de oefenhellingen onder de knie hebt en wat meer van de berg wilt verkennen, kun je genieten van een aantal fantastische met bomen omzoomde groene pistes.

Boven Meribel begint de groene Blanchot helemaal omhoog bij de Saulire Express-gondel tussenstationlift en leidt terug door het Altiport-gebied, zodat je daar kunt spelen of verder kunt gaan langs de Foret en terug naar Meribel.

Combineer het bovenstaande met schitterende liftsystemen, een groot aantal groene en blauwe pistes, fantastische Britse en internationale skischolen en instructeurs – en natuurlijk de schoonheid en charme van Meribel zelf. Zo is het meteen duidelijk waarom Meribel een fantastische plek is om voor het eerst van de sneeuw te genieten.

[ps2id id=’best-beginner-ski-resorts-austria’ target=”/]

 

 

De beste skiresorts voor beginners in Oostenrijk

Solden

De lijst met schitterende pistes voor beginners in Solden is lang – bijna net zo lang als de legendarische blauwe #38. Voeg hem toe aan je agenda voor een cruise van 9 km aan het einde van de week vanaf de torenhoge top van 3370m van de Schwarze Schneid. (Houd er rekening mee dat er in Oostenrijk geen groene pistes zijn, dus blauwe zijn de gemakkelijkste pistes.)

Er zijn genoeg kortere pistes om op te warmen voor de grote afdaling – we zouden de hele dag de rondjes kunnen doen op het web van schitterende pistes bij Giggijoch.

Als je na de #38 meer wilt, is er een iets langere volledig blauwe route vanaf Schwarze Schneid, die #33 en #30 met elkaar verbindt en handig stopt bij de Hühnersteign voor een welverdiende warme chocolademelk of een krachtige Irish koffie.

Als je op zoek bent naar skilessen in Solden, dan ben je in goede handen met een schat aan geweldige skischolen die klaar staan ​​om je te helpen de basis te leggen voor een leven vol plezier. Snowlines Ski and Snowboard School en Vacancia Ski und Snowboardschule zijn enkele voorbeelden.

Obergurgl

Een van de beste beginnersresorts in Oostenrijk is ongetwijfeld het gezinsvriendelijke Obergurgl.

View of a beginner ski slope in Obergurgl Austria

Hoewel het naburige Hochurgl aantoonbaar een meer beginnersvriendelijk terrein heeft, is de rustige sfeer van Obergurgl precies wat nieuwe skiërs nodig hebben om ontspannen en los te blijven wanneer ze voor het eerst eropuit trekken. En Hochgurgl is slechts een korte (gratis) busrit verwijderd.

De rust van het resort helpt ook om de hellingen vrij rustig te houden, wat altijd een bonus is.

Een goede selectie van lange blauwe pistes en een groot skigebied voor beginners zijn wat Obergurgl onderscheidt van sommige andere beginnerresorts.

Ondanks de hoogte en verticaal hoogteverschil zijn veel van de hellingen hier relatief zacht en stabiel. Hierdoor wordt vooruitgang een droom, aangezien bijna het hele skigebied Obergurgl-Hochgurgl op gemakkelijke hellingen kan worden verkend.

Kirchberg

Het schilderachtige en mooie Kirchberg ligt net in de vallei van het wereldberoemde Kitzbühel, maar doet zeker niet ten onder.

The beautiful Alpine ski village of Kirchberg with glowing lights in the window just after dusk and the ski area visible behind

Dit schilderachtige kleine gebied heeft liftverbindingen die toegang geven tot het hele skigebied van Kitzbuhel en laat je genieten van al zijn infrastructuur, waaronder een van de beste skiliftsystemen ter wereld.

Als het om skiën gaat, ga je naar boven met de oudere Fleckalmbahn-lift of de snellere en modernere Maierlbahn-lift en leer je op hoogte in plaats van op resortniveau. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht op de vallei beneden om je helemaal te verwennen de hele dag lang.

Vanuit het grote en rustige skigebied voor beginners wordt je getrakteerd op een netwerk van beheersbare, lange blauwe afdalingen, waardoor Kirchberg een schitterende plek is om je eerste bochten te maken. Beginners krijgen snel vertrouwen op de glooiende hellingen van de 26, 16, 27, 28 en 29.

Lech

Lech is een mooi, klein dorp dat een hoek van het grote skigebied Arlberg inneemt. Het is een plek die ervoor zorgt dat je langzamer gaat en je de bergomgeving echt waardeert.

The pretty Austrian ski village of Lech am Arlberg lying between two large snow covered mountains

De lokale bevolking, wiens families er al generaties lang zijn, hebben duurzaamheid en het milieu in hun gedachten, dus het resort is niet overontwikkeld en je zult je nooit overvol voelen tijdens een verblijf in Lech.

Het dorp Lech, een vallei naast St. Anton gelegen, is rustig en gezinsgericht en met zulke geweldige skimogelijkheden voor alle niveaus in de Arlberg, zal iedereen er dol op zijn.

Lech biedt een mooie, groot beginnersgebied, evenals toegang tot een grote, besneeuwde kom die bijna uitsluitend wordt bevolkt door lange, rollende blauwe pistes. Vooral beginners zullen genieten van de pistes die via de Weibermahd-, Schelgelkopf- en Petersbodenliften bereikbaar zijn.

Voor een echte kennismaking met de bergen en skiën is Lech ongetwijfeld een van de beste keuzes die je kunt maken als je op zoek bent naar een geweldig resort voor beginners. De Arlberg is tenslotte de geboorteplaats van skilessen met de moderne methoden van ski- en skischolen die hier begin jaren twintig zijn ontwikkeld door de Oostenrijkse pionier Hannes Schneider.

Mayrhofen

Met het resort op 630 meter boven zeeniveau, zullen zelfs de beginners boven op de berg leren. Dit is een fantastische manier om de volledige bergervaring op te doen, zelfs als beginner.

skiers relax in the sun in mayrhofen

Om naar het mooie beginnersgebied op de Ahorn-berg te gaan, neem je de Ahornbahn-kabelbaan, waarmee je ook weer naar het dorp gaat aan het einde van een geweldige skidag.

Op de mooie grote blauwe pistes van zowel de Ahorn als het naburige Penken-gebied kun je binnenkort afstuderen op skiën.

De meeste blauwe pistes op de Penken zijn mooi en zonovergoten, de #20, die naar het oosten gericht is voor een mooie, zonnige ochtendrun, is een prachtig lang, lusvormig pad dat je naar de bodem van de Horbergbahn-gondel brengt.

Toch is de Ahorn-sectie de meest beginnersvriendelijke van de twee en naast de kleuterscholen van de kinderskischolen, vind je een groot aantal zacht kronkelende blauwe runs die perfect zijn om je zelfvertrouwen op te bouwen zonder je uit je comfortzone te duwen. Probeer de 1a, die je zowel een spectaculair uitzicht geeft als voldoende ruimte om je bochten te oefenen.

[ps2id id=’best-beginner-ski-resorts-italy’ target=”/]

 

De beste skiresorts voor beginners in Italië

Livigno

Genesteld in de vallei tussen de skigebieden Mottolino en Carosello, is de locatie van Livigno de reden voor zijn belastingvrije status; een paar eeuwen geleden konden de belastinginners niet de moeite nemen om de besneeuwde bergpassen over te steken, dus stelde ze Livigno vrij van belasting!

The village of Livigno nestled in underneath the tree-lined ski slopes of the mountains above.

Je hoeft in Livigno niet ver te gaan van de winkels naar de kinderhellingen, met het belangrijkste beginnersgebied net buiten het dorp.

Ook hoef je geen voet op een lift te zetten voor je eerste bochten. Er zijn namelijk enkele zeer beginnersvriendelijke liften beschikbaar bij lift 18 (Doss) en lift 17 (San Rocco).

Lift 18 heeft een vliegend tapijt/roltrap-stijl lift en een kleine sleeplift, terwijl lift 17 een stoeltjeslift en een sleeplift heeft

Als je eenmaal voorbij de babypistes bent gekomen, zul je een bijna eindeloze hoeveelheid prachtige blauwe pistes vinden om je naar het volgende niveau te brengen (houd er rekening mee dat Livigno geen groene pistes gebruikt in zijn beoordelingssysteem, dus blauw is het gemakkelijkste).

Een juweeltje van een run om van te genieten als je eenmaal je skibenen hebt, is een kronkelende 7 km lange afdaling vanaf het Mottolino-gebied.

Val Gardena

Val Gardena bestaat eigenlijk uit drie dorpen langs de Gardena-vallei, waarvan Selva Gardena de bekendste is. Je kunt in elk van de drie verblijven, en ze zijn allemaal even charmant, maar Selva is het best geplaatst voor toegang tot het skigebied.

two skiers enjoy a perfectly groomed blue piste in val gardena

Het maakt deel uit van de Dolomiti Superski, een wereldberoemd netwerk van 12 skigebieden en 1.200 km aan pistes die toegankelijk zijn met een enkele pas. Als beginner zal dit je waarschijnlijk niet veel helpen, maar het maakt het wel een uitstekende keuze voor groepen met gemengde vaardigheden.

Het is dus geen wonder dat Val Gardena in 2017 door de World Ski Awards werd uitgeroepen tot het beste skigebied van Italië.

Beginners zullen veel gemakkelijke hellingen vinden rond de dorpen. Selva heeft een van de grootste door sleepliften toegankelijke beginnersgebieden van elk resort. Dit maakt het perfect voor beginners. Het landschap – dat steiler wordt wanneer je hoger gaat – is perfect om snel vooruitgang te boeken.

Ortisei, de belangrijkste stad van Val Gardena, ligt onder het aparte Alpe di Siusi-gebied. Het plateau op de Alpe di Siusi (Seiser Alm) is een zeer goed gebied voor beginners. De makkelijke pistes rondom Compaccio (Compatsch) zijn ideaal. Hier komt de kabelbaan van Siusi allo Sciliar (Seis am Schlern). Naast makkelijke pistes zijn er ook twee skischolen met oefenterreinen. Bij de Ludy-sleeplift is nog een oefenterrein.

Bardonecchia

Bardonecchia is een van de meest sneeuwzekere resorts in Italië, maar biedt ook geweldige waarde op de piste, een vriendelijke, gastvrije stad en tal van redelijk geprijsde accommodaties. De goede treinverbinding maakt het ook een aantrekkelijke optie voor milieubewuste skiërs.

two skiers on a beginner ski lift in bardonecchia

Bovendien heeft Bardonecchia ook een geweldig beginnersgebied, veel zachte blauwe pistes voor vooruitgang, een speeltuin voor kinderen onder de vijf jaar direct naast de babyskilift in Campo Smith en een keur aan skischolen die lessen geven aan heel jonge kinderen.

Bardonecchia is ook een van de meest betaalbare resorts in de Alpen en daarom perfect voor grotere gezinnen. Je zult niet alles kunnen waarderen wat megaresorts en enorme skigebieden te bieden hebben tijdens je eerste skireis, dus ergens heen gaan dat redelijk geprijsd is, is de beste manier om waar voor je geld te krijgen. En als het erop aankomt, zijn er maar weinig skigebieden boven Bardonecchia.

Corvara

Een deel van het Alta Badia-plateau heeft meer dan 50% van de blauwe pistes van Corvara, met wel 70 km ervan om je rustig in te leiden in de sport.

Beginner skiers enjoy a gentle piste in the aki area of Corvara as majestic peaks rise up in the distance

Je vindt de vriendelijke Sodlisia net boven het dorp, een favoriet om de kunst onder de knie te krijgen voordat je naar de zee van onderling verbonden blauwe links ervan gaat.

Het grootste voordeel van het hebben van zo veel vriendelijk terrein is de afwisseling. Of je nu een voorliefde ontdekt voor open uitgestrekte gebieden (zoals die van Pralongia) of rustige, met bomen omzoomde afdalingen (terwijl je naar San Cassiano en La Villa skiet).

Voor lessen maakt de skischool van Corvara gebruik van een veilige zone dichtbij het Costes da L’Ega-kamp en hun Skikinderland zorgt voor deskundige zorg voor kinderen ouder dan drie, zodat ze zich kunnen concentreren op het hebben van plezier terwijl ze hun voeten in de sneeuw vinden.

Folgarida

Een rustig resort – maar eentje waar recentelijk veel is geïnvesteerd in de liftinfrastructuur – ongeveer de helft van alle pistes in Folgarida is geschikt voor beginners.

Folgardia beginners ski area

Flogardia is het perfecte skigebied voor de eerste skivakantie van een gezin – het Family Park-gebied op de top van Malghet Aut is een fantastische plek om je te oriënteren op de berg, er is zelfs een snowtubing-gebied waar je je benen een pauze kunt geven terwijl de kinderen zich vermaken.

 

Omdat het skigebied voor beginners hoog ligt, krijg je zowel geweldige uitzichten als geweldige sneeuwcondities. Beneden is de Azzura een makkelijke afdaling van 3 km die je terugbrengt naar het resortniveau. Het beste van alles is dat de bomen helpen het te beschermen op dagen met slecht weer, dus dan is het de beste plek om te zijn.

Bovendien skiën kinderen tot 8 jaar gratis in Folgardia, deze geweldige prijs, samen met de twee kinderopvangen die worden gerund door de plaatselijke skischolen, maken het een van onze topkeuzes voor de meeste gezinsvriendelijke skigebieden in de Alpen. (Bekijk deze lijst met skigebieden waar kinderen gratis skiën.)

Zodra je vooruitgang begint te boeken, kun je ook de fantastische verbindingen gebruiken naar Madonna di Campiglio. Toptip: profiteer van de mooie brede blauwe pistes in het Groste-gebied.

 

[ps2id id=’best-beginner-ski-resorts-switzerland’ target=”/]

De beste skiresorts voor beginners in Zwitserland

Crans Montana

Er zijn veel leuke Zwitserse resorts voor beginners om van te genieten, maar het beginnersgebied ‘Snow Island’ van Crans Montana is een golfbaan in de zomer. Het feit dat golfbanen meestal niet bekend staan ​​om hun steile hellingen, zou je een idee moeten geven van hoe zacht de hellingen hier zijn.

Beginner pistes wind through the trees in Crans Montana

Nieuwe skiërs zullen het heerlijk vinden om het tovertapijt te gebruiken om grip te krijgen op de sneeuw zonder een stoeltjeslift te hoeven beheersen. Bovendien ligt het op slechts een paar meter afstand van een snackbar met heerlijke ligstoelen, evenals een snowtubing- en rodelgebied wanneer je klaar bent voor een pauze.

Er is een tweede beginnersgebied dat toegankelijk is via de gondel vanuit Montana; het ‘Discovery Area’. De thuisbasis van een andere zachte sneeuwtuin met een lift van een magisch tapijt en een zachte blauwe piste die gescheiden is van de rest van het skigebied, zodat nieuwe skiërs het allemaal voor zichzelf hebben.

Over het algemeen zijn de pistes in Crans Montana over het algemeen rustig en goed geprepareerd met maar liefst 40% van de pistes geclassificeerd als blauw. Er zijn mooie pistes om vooruitgang op te boeken in de gebieden Cry d’Err, La Toula en Petit Bonvin. Buiten de pistes kun je genieten van meer dan 150 winkels, 70 restaurants, een overvloed aan bars en clubs, een bioscoop en zelfs een casino!

Grindelwald

Als je je eerste skitrip gaat maken, kun je net zo goed naar een van de mooiste regio’s van de Alpen gaan. Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van de uitzichten op de legendarische bergen van Eiger, Monch en Jungfrau, die het skigebied omringen.

Er zijn verschillende geweldige gebieden om te leren skiën in Grindelwald, waaronder het Bodmi-gebied net boven het resortniveau. Hier is een sleeplift, enkele leuke zones voor de kleintjes en het is zelfs een paar keer per week verlicht, zodat je wat extra kunt oefenen als je er zin in hebt.

Om te genieten van de beste uitzichten en echt te ervaren wat de bergen te bieden hebben, is het beginnersgebied op de Kleine Scheidegg perfect. Het Beginnerspark Kleine Scheidegg is toegankelijk vanuit Grindelwald via de tandradbaan en beschikt over een overdekt vliegend tapijt en een paar sleepliften.

Er zijn ook veel lange, mooie, zachtblauwe hellingen van Kleine Scheidegg via Alpiglen en Brandegg, naar Grindelwald.

Als je je nerveus voelt om deze hellingen rechtstreeks vanuit het beginnersgebied te proberen, is een bezoek aan het Oberjoch-gebied, om te genieten van de speciale ‘Slow Slope’, een ideale manier om de kloof tussen de twee te overbruggen.

Het Männlichen-gebied dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit Grindelwald en Wengen via de kabelbaan, heeft ook een paar kleine liften, een vliegend tapijt en de Kinderparadies Männlichen, een speciaal gebied voor kinderen om te leren skiën.

Alles bij elkaar wordt meer dan 30% van de pistes van Grindelwald als gemakkelijk beoordeeld.

Davos

Op de oefenhellingen van Bolgen aan de voet van de Jakobshorn zet je je eerste stappen op de sneeuw, maar Davos heeft het gemakkelijker gemaakt om naar groter terrein te gaan dan bijna overal in de Alpen.

The village of davos and its ski area

“Slow Mountain” is de eerste toegewijde ‘slow and easy’ berg in Europa. Dit gebied, ook bekend als Schatzalp, is afgezonderd van de rest van het skigebied. Zo kunnen beginners in hun eigen tempo gaan zonder dat er om de paar seconden snelheidsduivels langs hen heen zoemen.

De mooie blauwe pistes op Slow Mountain bevinden zich voornamelijk net boven de boomgrens – zodat je kunt genieten van de zon terwijl je leert. En ze komen allemaal samen om je terug te brengen naar het resortniveau door de bomen op de zachte #7-piste.

Op de Rinerhorn zullen kinderen genieten van Children’s Land dat een aantal gemakkelijke hellingen heeft en een leuke rit door een ‘heksenbos’!

Villars

Net als Davos hierboven, heeft Villars ook een aantal extra gemakkelijke pistes om je te helpen bij de overgang van de beginnershelling naar de moeilijkere hellingen.

The village of Villars covered in a fresh snowfall before the start of a great day of ski lessons

Begin met het oefenen van de sleeplift op de korte beginnerspiste in het dorp voordat je de bergtrein naar het Bretaye-gebied neemt.

Als je eenmaal op de berg bent in Bretaye, ben je bij de onderkant van de sleepliften die veel van de lokale skischolen gebruiken als ontmoetingspunt voor hun groepsskilessen. Deze sleepliften dienen als een kom met makkelijke blauwe pistes die je echt zullen helpen om je voeten te vinden op de steeds steiler wordende en langere pistes.

Als je deze eenmaal onder de knie hebt, kun je verder weg gaan om de rest van de regio te verkennen, inclusief een mooie blauwe piste vanaf Croix des Chaux en een uitgestrekte lange afdaling door de Col de Soud om je aan het einde van de dag terug te brengen naar Villars.

Nendaz

Hoewel ze hetzelfde legendarische terrein van Verbier betreden, kunnen beginners in Nendaz een echte traktatie verwachten. De leerzone aan het Tracouet-meer is onlangs vernieuwd met brede pistes, gloednieuwe transportbanden en speciale liften voor de kleintjes.

Ski lift station in Nendaz

De Tracouet-zone is mooi en hoog, dus de sneeuw is bijna altijd in perfecte staat, en er is een gebied waar kinderen zich kunnen amuseren met snowtubing nadat hun skilessen overdag zijn afgelopen.

Het Siviez-gebiedheeft ook een mooi zacht terrein, inclusief een mini-slalom bediend door een sleeplift.

Als je eenmaal klaar bent om een stukje verder te gaan, kun je genieten van de zachtblauwe pistes van de gebieden Veysonnaz en Thyon, die allemaal deel uitmaken van dezelfde skipas.

Hopelijk heb je nu een goed idee waar je heen zou willen voor je eerste skivakantie. Vergeet niet dat je, om een goede basis te leggen voor een leven lang plezier in de bergen, zeker skilessen wilt boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *