Verwarmers voor skischoenen 🎿🔥- Heb je ze echt nodig?

translucent ski boot heater mockup

Zorgen koude tenen voor vroegtijdig stoppen met skiën?

man and woman heat feet by fireplace

Heb je moeite om je voeten warm te houden tijdens het skiën?

Misschien heb je wegwerp-teenwarmers al geprobeerd, maar maakten ze je skischoenen te klein?

Als je op een van de bovenstaande vragen ja hebt geantwoord, wil je net als ik waarschijnlijk investeren in elektronische skischoenverwarmers. Met de technologie van vandaag kunnen koude voeten je niet van de piste houden. Er zijn nu talloze opties om je voeten warm en comfortabel te houden tijdens het skiën – en dit jaar is misschien wel de beste tijd ooit om geweldige deals te scoren!

Van de beproefde HotTronics schoenverwarming tot een gloednieuwe skischoen met Bluetooth-gestuurde verwarmingselementen, er is een optie voor iedereen. Als je lekker wilt genieten op de piste kun je geen koude voeten hebben.

Welke skischoenverwarming past het beste bij mij?

Bedenk bij het winkelen voor een schoenverwarming goed hoe vaak je per jaar skiet en hoe lang elke vakantie duurt. Hoeveel geld ben je bereid te besteden en voor welk comfort? Verwarmingselementen die aan skischoenen worden toegevoegd, zullen veel voordeliger zijn dan een nieuw paar verwarmde voeringen. Als je echter een oud paar skischoenen wilt vervangen, overweeg dan om een ​​nieuw model te kopen met een verwarmde voering.

Bedenk ook wat je zoekt in een paar skischoenverwarmers. Gebruik je de heater om te voorkomen dat je koude voeten krijgt terwijl je in de lift zit, of wil je je voeten aan alle kanten opwarmen? Als je van plan bent om veel in je skischoenen te staan ​​tijdens het coachen of lesgeven, kun je profiteren van een verwarmde voering waar je voet wordt omringd door de warmte, in plaats van alleen de tenen.

Elektrische voetzooltjes voor skischoenen

HotTronics en Therm-ic zijn uitstekende verwarmingselementen die aan je binnenschoenen kunnen worden toegevoegd. Deze producten bevestigen een verwarmingselement aan de teen van je voetbed in je skischoen. Het snoer loopt dan aan de buitenkant van de voering naar een externe batterij aan de achterkant.

hotronics ski boot heaters

Dit is de meest voordelige optie, maar houd er rekening mee dat dit type voetbedverwarming alleen je tenen verwarmt.

Er is enige voorzichtigheid nodig om ervoor te zorgen dat je het snoer niet kapot trekt of teveel buigt. Je kunt de verwarmingselementen zelf installeren, maar het kan gemakkelijker zijn om ze door je plaatselijke skiwinkel te laten installeren.

Skiwinkels zijn uitgerust met het juiste gereedschap om de verwarmingselementen aan je binnenschoen aan te passen en te bevestigen. Winkelmedewerkers zijn ook getraind in het aanpassen van skischoenliners om de verwarmingselementen correct te installeren.

Geïntegreerde skischoenverwarming

Sommige skischoenliners zijn tegenwoordig gemaakt met ingebouwde verwarmingselementen. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm zonder losse draden binnen of buiten de voering. Dit kan worden gekocht als een losse voering voor gebruik in je huidige buitenschoen, of als onderdeel van een gloednieuwe skischoen.

Als je op zoek bent naar nieuwe skischoenen, overweeg dan om naar modellen te kijken die worden geleverd met verwarmde voeringen. Salomon, Technica en K2 maken allemaal modellen die standaard worden geleverd met verwarmde binnenschoenen. Bij deze nieuwe voeringen is de batterij ingebouwd en ze zijn uitgerust met Bluetooth-regelbare warmte-instellingen. Laad je voering gewoon op via de oplader als je klaar bent met skiën. Je hoeft niet langer met de externe batterij die aan de buitenkant van je schoen is geklemd te sjouwen. Met Bluetooth-bediening kun je de temperatuur van je voeten aanpassen zonder dat je daarvoor hoeft te bukken.

salomon heated ski boot liners
Verwarmde binnenschoenen voor skischoenen, zoals deze van Salomon, kunnen je hele voet verwarmen, niet alleen je tenen.

Een andere geweldige optie is een losse verwarmde voering. Bedrijven als Surefoot (die high-street shops hebben in Val d’Isere, Courchevel en Verbier) die al jaren op maat gegoten binnenschoenen maken, bieden ook een verwarmde binnenschoenen aan. Therm-ic biedt nu ook hun Powerliner aan, een skischoenvoering met daarin de verwarmers al geïntegreerd.

surefoot custom skiboot liners
Surefoot-voeringen zijn niet alleen verwarmd, ze zijn ook op maat gemaakt voor je voeten! Een speciaal schuim wordt via de buizen ingebracht voordat ze worden verwijderd. Hierdoor heb je een perfecte pasvorm.

Deze voeringen hebben ofwel een externe of een ingebouwde batterij, maar alle bedrading en verwarmingselementen zijn verborgen in de voering. Dit is een geweldige optie als je tevreden bent met je huidige buitenschoen, maar je toch koude voeten hebt. Je kunt de ongemakken van een verwarmingselement-installatie voorkomen en dezelfde laarzen behouden. Vaak gaan je buitenschoenen langer mee dan de voering. Als je je voeringen moet upgraden, overweeg dan de volgende keer een verwarmde voering.

Hopelijk heeft dit je op het goede pad gebracht naar lekker warme voeten. Als je ervoor wilt zorgen dat de rest van je lichaam ook warm en droog blijft tijdens het skiën, bekijk dan zeker deze gids over hoe je je moet kleden tijdens skiën.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *