6 inpaktips voor de eerste wintersport van je kind

Child on drag ski lift at sunset

Een skivakantie kan voor het hele gezin heel leuk zijn. De frisse lucht, lichaamsbeweging en vele activiteiten voor je kleintjes zijn geweldig. Misschien ben je zelfs al begonnen met het plannen van je reis. Maar als het de eerste keer van je kinderen gaat zijn, kan het een uitdaging zijn om precies te weten wat je voor ze mee moet nemen. Gelukkig geeft Steve Cochrane, algemeen directeur van Childrenswardrobe, een designer kinderkleding retailer, zijn beste tips voor het aankleden van je kleintjes voor een dagje uit op de piste.

Met het snel naderende skiseizoen hangen de winkels momenteel vol met skikleding en winterkleding en Black Friday staat voor de deur. Dit is dus het perfecte moment om te beginnen met het kopen van je outfits. Maar wat moet je precies inpakken om je kleintjes veilig en warm op de piste te houden?

Hieronder geef ik je mijn toptips, zodat je precies weet welke kleding je moet inpakken voor de eerste skivakantie van je kind.

 

Basislagen

Hoewel ze buiten in de sneeuw en kou zullen zijn, is skiën hard werken. Dit betekent dat je kinderen het de hele dag warm zullen krijgen. Daarom hebben ze een basislaag nodig die is gemaakt van een ademend materiaal dat al het vocht kan afvoeren en de rest van hun kleding droog houdt. De beste materialen voor onderlagen zijn synthetische stoffen zoals polyester of nylon, of natuurlijke materialen zoals merinowol. Probeer echter dikkere stoffen zoals puur katoen of wol te vermijden. Dit soort materialen nemen alleen vocht op en maken je kleintjes koud en ongemakkelijk. Je moet ook voldoende dikke sokken inpakken om de voeten van je kind warm en behaaglijk te houden.

 

Tussenlagen

Een dunne basislaag alleen houdt je kind niet warm als het buiten in de sneeuw is, dus ze zullen een extra laag moeten dragen om de warmte binnen te houden. Items zoals fleece, hoodies en dunne truien zijn geweldige tussenlagen. Deze houden je kleintjes warm en behaaglijk en zijn gemakkelijk te verwijderen als ze het te warm krijgen. Probeer ook hier absorberende materialen, zoals wol en katoen, te vermijden en ga meer voor synthetische materialen die vocht kunnen doorgeven.

 

Bovenkleding

Small child in puffy winter ski jacket

Je wilt ook een goede buitenlaag meenemen om ze warm en droog te houden. Zoek dus een waterdichte en ademende jas met rits. Misschien wil je controleren of er ook voldoende ruimte in de zakken is, zodat je kleintje ergens een paar handschoenen kan opbergen als ze binnen zijn om te voorkomen dat ze deze verliezen.

Neem ook een waterdichte broek, salopette of een skipak mee. Misschien wil je een paar thermische leggings of lange onderbroek inpakken voor je kinderen om onder hun salopette te dragen, maar deze zijn niet essentieel.

 

Accessoires

Als je eenmaal alle benodigde lagen hebt verzameld, is het tijd om je te concentreren op accessoires om het hoofd, de oren en de vingers van je kind extra warmte te geven. Een wollen muts kan kleine oren warm houden en beschermen tegen de elementen. Een paar dikke waterdichte handschoenen of wanten kunnen hun handen warm en droog houden. Probeer een paar te krijgen met een goede grip op de handpalmen, omdat dit ze helpt om skiliften en stokken vast te houden. Je kunt overwegen om een dunner paar handschoenen mee te nemen om hun kleine handjes ’s avonds warm te houden. En vergeet niet een gezellige sjaal die ze in hun jas kunnen stoppen om de winterkou te verslaan!

 

Skiuitrusting

Naast al hun lagen hebben je kinderen wat meer veiligheidsuitrusting nodig, zoals een helm en een veiligheidsbril. Als je er zelf een wilt kopen, kun je goede deals krijgen tussen september en december, wanneer de gespecialiseerde skiwinkels uitverkoop houden om oude voorraad kwijt te raken. Er zullen echter rond december nieuwe modellen zijn, dus je kunt nog steeds een aantal geweldige items krijgen voordat je vertrekt.

Voor de eerste skitrip van je kind zou ik niet aanraden om meteen in skischoenen, ski’s of skistokken te investeren, omdat je kind er volgend seizoen waarschijnlijk uit zal groeien. In plaats daarvan kun je deze bij het resort huren of op zoek gaan naar verstelbare skistokken die een paar jaar meegaan naarmate ze groeien.

 

Extra outfits

Children in winter ski clothing sitting on snow holding hands

Het beste van een skivakantie is dat er zoveel te beleven valt voor het hele gezin. Als je kleintjes te moe worden om te skiën, kunnen ze altijd wat tijd doorbrengen met spelen in de sneeuw of ze kunnen gaan sleeën. En aangezien de meeste resorts gevuld zijn met restaurants en cafés, wil je misschien wat extra après-ski-outfits inpakken.

Zorg ervoor dat je een paar extra truien, een spijkerbroek en stevige schoenen of laarzen, zoals regenlaarzen of gympen met rubberen zool meeneemt voor je kinderen als je uit eten gaat. Houd er rekening mee dat deze niet waterdicht zijn, dus alleen gedragen moeten worden als je kinderen niet van plan zijn om erin te skiën.

 

Check het weer

Voordat je elke ochtend naar de pistes gaat, is het de moeite waard om de weersvoorspelling te bekijken. Dit kan je helpen om te bepalen wat je je kleintjes op die dag aan laat trekken. Als het bijvoorbeeld in de volle zon is, kunnen ze er baat bij hebben om slechts een paar dunnere laagjes onder hun jas te dragen. Als er echter bijzonder koud en sneeuwweer op je afkomt, wil je ze misschien een beetje meer inpakken om ze warm te houden.

Een skivakantie kan een geweldige kans zijn om met het hele gezin bijzondere herinneringen op te doen. Als het de eerste keer is dat je kind de piste op gaat, zullen de tips in deze gids je helpen te bepalen welke kleding je moet inpakken om ze warm, droog en veilig te houden. Je hoeft je dus minder zorgen te maken over wat ze aan hebben. Zo heb je meer tijd om plezier te hebben in de sneeuw!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *