Hoeveel skilessen heb ik nodig?

Hoeveel skilessen heb ik nodig?

 

Er is geen definitief antwoord voor hoeveel lessen je nodig hebt als je voor het eerst leert skiën of snowboarden. Iedereen leert namelijk in een ander tempo.

 

Andere factoren die een rol zullen spelen, zijn je lichamelijke conditie. Als je fit bent, met een achtergrond in schaatsen of een andere sport die balans vereist, leer je waarschijnlijk iets sneller. Als je niet Sporty Spice of David Beckham heet, kan het wat langer duren – en dat is prima!

 

Of je nu nieuw bent in de wintersport of al jaren de sneeuw opzoekt, het aantal ski- of snowboardlessen dat je volgt, kan afhangen van een aantal factoren, zoals;

 

 • hoeveel tijd he hebt
 • naar welk niveau je streeft
 • je conditie en behendigheidsniveau
 • hoeveel je bereid bent uit te geven

 

Als je voor de allereerste keer, of voor het eerst sinds lange tijd weer de piste op gaat, heb je drie opties; probeer het in je eentje, krijg les van vrienden of investeer in ski- of snowboardles.

 

Hoeveel skilessen zijn er nodig om te leren skiën?

Het is je eerste keer dat je de bergen in gaat. Mazzelaar! Misschien ben je verleid door het adembenemende landschap, is het een familietraditie die je nog nooit bent tegengekomen, of hebben je vrienden je overgehaald puur op basis van de après-levensstijl.

 

Gevuld met een combinatie van opwinding en zenuwen, vraag je je misschien af hoe je gracieus de hellingen afglijdt ​​zonder te eindigen als Bridget Jones?

 

Als je je afvraagt ​​hoe lang het duurt om te leren skiën; als beginnende skiër of snowboarder is het een goed idee om ten minste een van de volgende maatregelen te nemen:

 

 • een week groepslessen, of
 • drie privélessen van twee uur

 

Dit zorgt ervoor dat je de basis van goede skitechnieken hebt en zelfverzekerd de skipistes begint af te dalen.

 

Terwijl kinderen die leren skiën een kortere afstand hebben om te vallen, en lijken te zijn gebouwd als stuiterballen, kunnen volwassenen ook leren skiën! Met de juiste hoeveelheid professionele lessen, wat motivatie en een beetje geduld, zul je snel groene runs onder de knie krijgen en in een mum van tijd over de blauwe pistes cruisen!

 

Franse scholen geven vaak ochtend- en middaglessen die beginnen op zondag of maandag tot en met vrijdag. Oostenrijkse en Duitse scholen zijn normaal gesproken iets flexibeler op welke dag van de week je met je lessen kunt beginnen.

 

Bovendien wordt het volgen van lessen voor beginners ten zeerste aanbevolen, aangezien je ook de gedragscode van de skiër leert en hoe je veilig over de berg kunt navigeren.

 

Als beginner zijn de opties tussen groepslessen en privélessen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget. Hieronder vind je een ruwe gids voor de kosten van de verschillende opties:

 

 • groepslessen; 3 uur per dag gedurende 5 dagen = €200,- tot €300,- (15 uur)
 • privélessen; 2 uur per dag, verdeeld over drie dagen = €450,- tot €550,- (6 uur)

 

Kun je niet beslissen? Bekijk onze handige gids over de verschillen tussen groeps- en privélessen.

 

Hoe moeilijk is het om van het ‘tussenplateau’ af te komen?

Kun je comfortabel van een blauwe helling af komen? Rode pistes kunnen echter spannend zijn, maar je wilt toch vooruit. Misschien wil je echt je parallelle bochten beheersen en beginnen met carven als een professional, of heb je wat vrije tijd gehad en wil je je technieken opfrissen?

 

Veel skischolen in heel Europa bieden opfriscursussen voor groepen aan voor degenen die al wat ervaring hebben met skiën. In Frankrijk zijn het meestal groepslessen die een paar uur per dag duren, verdeeld over drie dagen.

 

Een andere mogelijkheid is dat privélessen je veel meer een-op-een tijd geven en daarom de snelste manier van leren zijn. Tijdens een cursus van een halve of hele dag zal je privé-instructeur de les aanpassen aan je behoeften en tempo. Bovendien is er veel meer flexibiliteit met tijden en ontmoetingsplaatsen.

 

Voor degenen die op zoek zijn naar een opfriscursus raden de onafhankelijke skibro-instructeurs een les van drie uur aan aan het begin van de vakantie. Hier kun je nieuwe tips en trucs leren waar je de hele week aan kunt werken.

 

Kunnen gevorderde skiërs profiteren van skilessen?

Ben je een goede skiër? Een ervaren bergbeklimmer? Ben je beter dan je vrienden en familie en zie je het voordeel niet in lessen? Overweeg het nog eens!

Hoe goed je ook bent, met deskundige lessen van een volledig gekwalificeerde ski- of snowboardleraar kom je een heel eind. Trouwens, waarom zou je stoppen met leren?! Privélessen voor mensen met veel ervaring zijn om vele redenen geweldig, waaronder:

 

 • het zichtbaar maken van slechte gewoonten
 • vertrouwen opbouwen
 • nieuwe technieken leren zoals carven, freestyle en off-piste
 • het verkennen van nieuwe delen van het skigebied, inclusief off-piste terrein

 

Als je geen zin hebt in een technische uitdaging (of het niet leuk vindt om te horen wat je fout doet), geniet dan van de frisse, zachte poeder door voor een dagje een ski- of snowboardgids mee te nemen. Je off-piste instructeur of gids zal je de beste freeride plekken laten zien voor een onvergetelijk dagje uit waarna je lekker op kunt scheppen in de bar.

 

Dus, hoeveel ski- of snowboardlessen heb je nodig?

 

Dit is helemaal aan jou!

 

Zelfs als iemand je kan leren skiën of snowboarden, kost het tijd en oefening om het onder de knie te krijgen. Voor sommigen is het simpelweg overwinnen van enkele mentale barrières het moeilijkste deel. Als dit voor jou geldt, denk dan niet dat je er alleen voor staat! Het is volkomen normaal om je zo te voelen, ongeacht op welk vaardigheidsniveau je je bevindt.

 

Het SkiBro-team kan het nemen van lessen niet genoeg benadrukken, ongeacht je niveau. We hebben allemaal verschillende niveaus, van beginner tot expert en zullen altijd de gelegenheid aangrijpen om een ​​instructeur mee te nemen. Hun kennis is echt van onschatbare waarde en je leert altijd iets nieuws. Bekijk onze website-ontwikkelaar, Peter, en zijn ongelooflijke ervaring hier.

 

De keuze tussen groeps- en privélessen is een persoonlijke voorkeur en hangt af van je budget. Hoewel groepslessen een geweldige, kosteneffectieve manier zijn om een ​​nieuwe sport te leren en gelijkgestemde mensen te ontmoeten, zijn privélessen verreweg een snellere manier van leren. Hoewel het iets duurder is, wordt gezegd dat je vooruitgang drie keer zo snel is (gelukkig correleert dit niet altijd met je snelheid).

 

Een enkele skiles is slechts het startpunt en we moedigen iedereen aan om professionele lessen te volgen als je de kans krijgt. Deskundige skileraren die via SkiBro te boeken zijn, hebben een jarenlange opleiding. Ze zijn niet alleen zelf geweldige skiërs of snowboarders, maar ze weten ook hoe ze alle niveaus en leeftijden moeten onderwijzen. Je zult er geen spijt van krijgen!

 

Het belangrijkste is niet het aantal lessen dat je volgt, maar de tijd en moeite die je besteedt aan oefenen om je veilig en zelfverzekerd te voelen. Neem zo veel of zo weinig lessen als je nodig hebt en geniet van de reis!

Overweeg je om je volgende (of eerste!) ski- of snowboardleraar te boeken? Bij SkiBro hebben we voor elk wat wils om je te helpen je dromen waar te maken! Blader hier door de lokale instructeurs op je volgende bestemming.

Weet je nog steeds niet zeker of je skilessen wilt boeken? Raadpleeg het SkiBro-schema der waarheid om erachter te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *