Hoeveel kosten skilessen?

Hoeveel kosten skilessen?

 

Dus je overweegt skilessen te boeken, maar je vraagt je af hoeveel deze kosten?

 

Of het nu je eerste skivakantie is, je voor het eerst gaat skiën sinds je kinderen hebt, of een vriend meeneemt om ze de pistes te laten zien, er zijn veel redenen waarom je skilessen wilt boeken.

 

Vraag je je af hoe duur skilessen zijn, of hoe je de goedkoopste skiles kunt vinden? Lees verder…!

 

De kosten van je skiles zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • groepslessen of privélessen
 • het skigebied dat je bezoekt
 • concurrentie op de markt
 • de tijd van het jaar dat je gaat skiën
 • tijd van de dag

 

Met dit alles in gedachten, is het duidelijk dat de prijzen variëren, maar het is echt niet zo ingewikkeld als je het opsplitst.

 

De onderstaande gids helpt je een idee te krijgen van wat je kunt verwachten bij het shoppen voor je perfecte skiles.

 

3 tips om geld te besparen op je skilessen:

 

 • Boek buiten schoolvakanties/hoogseizoen
 • boek middaglessen
 • kies voor groepslessen

 

Boek je skilessen zo vroeg mogelijk om te voorkomen dat je iets misloopt – vooral tijdens drukke weken zoals Kerstmis en schoolvakanties.

 

Gebruik SkiBro voor een volledig beeld van de markt, zodat je kunt rondkijken en precies kunt zien wat er in je skigebied beschikbaar is en ervoor kunt zorgen dat je de best mogelijke deal krijgt.

 

Je betaalt nooit meer dan bij SkiBro dan wanneer je rechtstreeks zou boeken, en je kunt profiteren van andere voordelen zoals Gratis Annuleren, Direct Boeken, Later Betalen en betaling in termijnen.

 

Houd er rekening mee dat de onderstaande prijzen richtlijnen zijn en dat je aan weerszijden van de opgegeven prijsklassen uitschieters kunt vinden.

 

Prijzen voor groepslessen

Groepsskilessen zijn verreweg de meest kosteneffectieve manier om te leren skiën of snowboarden – vooral als je een beginner bent of je geld wilt besparen.

 

Een groepsles is een geweldige manier om aan de slag te gaan en zal over het algemeen tussen de €175,- en €350,- kosten voor vijf ochtenden.

 

Deze prijs is afhankelijk van de volgende factoren en varieert van resort tot resort:

 

 • de lengte van de les
 • hoeveel mensen zitten er in elke groep
 • ochtend- of middagles
 • tijd van het jaar

 

Kleinere groepsgroottes hebben vaak een dramatisch effect op de prijzen van skilessen, maar zoals met veel dingen in het leven, krijg je vaak waar je voor betaalt. In dit geval is het een groter deel van de aandacht van de instructeur in kleine groepen.

 

Groepsskilessen voor kinderen

Prijsklasse: €175,- tot €550,- voor vijf dagen

 

Skilessen zijn een belangrijk onderdeel van elke familieskivakantie.

 

Groepsskilessen voor kinderen duren tussen 2 en 3 uur voor een les van een halve dag en tussen 4 en 7 uur voor een les van een hele dag met een toegewezen lunchpauze.

 

Het tijdstip dat je voor de lessen kiest, zal ook de kosten variëren. Groepslessen voor kinderen hebben doorgaans drie tijdvakken om uit te kiezen. Deze zien er meestal als volgt uit:

 

 • ochtendsessie (5 ochtenden, 2,5 uur/dag) tussen €195,- tot €325,-
 • middagsessie (5 middagen, 2,5 uur/dag) €175,- tot €300,-
 • hele dag (5 dagen, 7,5 uur/dag, exclusief lunch) €350,- tot €550,-

 

Sommige scholen bieden arrangementen voor lessen van een hele dag, inclusief skiverhuur en een maaltijd. Hoe meer dagen je boekt, hoe beter de deal.

Als de school een lunch onder begeleiding aanbiedt, is dat een goede deal. Een maaltijd en een drankje met begeleiding tijdens de lunchpauze zijn inclusief vanaf € 10, – per kind, per dag te boeken.

 

En als je een hele dag skischool met lunchbegeleiding boekt, kan dit ook dienst doen als dagopvang, waardoor jij de vrijheid hebt om van de berg te genieten!

 

Groepsskilessen voor volwassenen

 

Prijsklasse: €165,- tot €300,- voor vijf dagen

 

Als je een volwassen beginnende skiër bent, zijn skilessen een must. Je zou meer kunnen leren in één dag dan in weken waarin je jezelf het probeert te leren – en daarbij blessures en een slechte techniek voorkomen!

 

Volwassen skilessen bestaan ​​meestal uit kleinere aantallen dan kindergroepen. Prijzen variëren soms in vergelijking met kinderlessen, of zijn gelijk.

 

Er is keuze uit een ochtend- of middag ski- of snowboardles. Niet elke school biedt groepslessen voor volwassenen aan, omdat ze de neiging hebben om prioriteit te geven aan de lessen van de kinderen.

 

Een voorbeeld van de kosten van een groepsles voor volwassenen in Tignes zijn:

 

 • 5 ochtenden, 3 uur/dag €215,-
 • 5 middagen, 3 uur/dag €165,-

 

Als je de beginnersfase bent gepasseerd, is een opfrisles misschien meer de moeite waard. Sommige skischolen organiseren ‘opfriscursussen’ of een ‘skiclinic’ voor diegenen die specifieke doelen hebben of om je zelfvertrouwen te vergroten.

 

Een eendaagse skiclinic voor zelfvertrouwen op te bouwen in Chamonix kost ongeveer € 50 voor een les van drie uur. Er zijn natuurlijk andere skiclinics en opfriscursussen die drie of vijf dagen duren, waardoor je meer lestijd hebt.

 

Vergevorderde skiërs zullen in veel resorts ook groepslessen en groepscursussen buiten de piste kunnen vinden met skiërs van een vergelijkbaar niveau.

 

Prijzen privélessen

Prijsklasse: €50,- tot €100,- per uur

 

Privélessen kunnen variëren van een uur tot zeven uur.

Hoeveel privélessen kosten, is een beetje een lastige vraag om te beantwoorden.

 

De kosten van privé ski- of snowboardlessen verschillen aanzienlijk in prijs vergeleken met groepslessen. De snelheid van progressie is echter vaak sneller met privélessen.

 

Leren in je eigen tempo, met je eigen instructeur die zijn aandacht niet over een klas hoeft te verdelen.

 

Bekijk dit bericht voor een volledig overzicht van de verschillen tussen groeps- en privélessen.

 

Een privé skiles varieert over het algemeen van €50,- tot €100,- per uur. Hiermee geniet je van veel extra voordelen die je niet krijgt bij een groepsles:

 

 • flexibele ontmoetingsplaatsen
 • individuele lessen met je eigen instructeur
 • het vermogen om in je eigen tempo te leren, en
 • flexibele timings

 

Door skilessen te nemen bij een gekwalificeerde instructeur, kom je snel op het volgende niveau, of je nu een beginner of een expert bent. Er valt altijd iets nieuws te leren!

 

Factoren die de prijs van skilessen beïnvloeden

Skigebied

 

Net zoals de huizenprijzen in Amsterdam anders zijn dan in Venlo, geldt hetzelfde voor skilessen en skigebieden.

 

Duurdere skigebieden zoals Verbier in Zwitserland beginnen bij CHF 75,- per dag voor groepslessen en CHF 540, – per dag voor privélessen.

 

Laat dit je niet afschrikken!

 

Er zijn veel skigebieden in de Alpen die skilessen aanbieden tegen eerlijkere prijzen. Probeer eens Avoriaz en Val Thorens in Frankrijk, of Lech en St. Anton in Oostenrijk. Deze populaire resorts hebben meer concurrentie en vertegenwoordigen dus een marktgemiddelde. De kosten van lessen bedragen ongeveer €30,- tot €50,- per dag voor groepslessen en tussen €300,- tot €400,- per dag voor privélessen.

 

Een bezoek aan enkele van de kleinere, minder reguliere resorts biedt ook lessen tegen een meer budgetvriendelijk tarief.

 

Tijd van het jaar

 

Skischolen hebben vaak verschillende prijzen, afhankelijk van de tijd van het jaar dat je bezoekt. In de drukke kerstperiode en schoolvakanties zullen de prijzen stijgen.

 

Tijdens de vakanties in februari in Frankrijk is het niet ongebruikelijk dat gezinnen €500,- of meer per dag betalen voor een privéleraar.

 

Daarentegen kan dezelfde privé-skileraar in het laagseizoen €350,- per dag in rekening brengen.

 

Skischolen zullen vaak wat minder flexibel worden en het kan zijn dat je voor een minimum aantal dagen (of soms een hele week) moet boeken.

 

Wedstrijd

 

Terwijl duurdere resorts duurdere skilessen zullen hebben, zijn er over het algemeen meer scholen om uit te kiezen.

 

Dit zou in theorie de prijzen van skilessen moeten verlagen en een eerlijke markt moeten creëren. Er is echter maar een beperkt aantal skileraren voor de bloeiende ski-industrie.

 

Wanneer de vraag naar skiles groot is, en er zijn een beperkt aantal instructeurs, gaan de prijzen onvermijdelijk omhoog.

 

—-

 

Skilessen bieden vaak veel waar voor hun geld. Je zult veel sneller leren en vooruitgang boeken met lessen, terwijl je minder vatbaar wordt voor verwondingen en ongevallen, wat allemaal leidt tot een veel aangenamere skivakantie en een betere vakantie voor de rest van je leven.

 

Als je een skischool boekt, vergeet dan niet te vragen of je een skipas nodig hebt voor je les! Veel resorts hebben gratis gebieden voor beginners waarvoor je geen skipas hoeft aan te schaffen.

 

Nu je een idee hebt hoeveel skilessen je gaan kosten, is de volgende vraag: hoeveel skilessen heb je nodig? Klik hier om verder te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *